Siapa Kami

'Kami rakyat Palestin, Kami suka memberi makan orang'

Kami adalah syarikat generasi ketiga yang dikendalikan oleh keluarga yang bersemangat untuk membuat makanan artisan Palestin terbaik untuk diletakkan di atas meja makan anda. Petani dan tanah mulia mereka adalah nadi kepada apa yang kita lakukan. Kerana tanah itu dekat dan sayang di hati kami, kami menamakan syarikat kami begitu sahaja, Al’Ard bermaksud tanah dalam bahasa Arab. 

Kami percaya pada pertanian organik dan mesra alam kerana kami tahu bahawa pengambilan makanan yang sihat adalah sangat penting untuk mengekalkan tubuh yang sihat. Dan, sama seperti keluarga kami, syarikat kami berkembang maju dalam melengkapkan pengetahuan tradisional yang telah dicuba dan diuji dengan amalan kontemporari untuk memberikan anda apa-apa selain produk berkualiti terbaik daripada Al’Ard.

KISAH KAMI

Ziad Anabtawi memulakan Al’Ard pada 2008 untuk menyokong petani Palestin yang kurang bernasib baik yang bergelut untuk menjual minyak zaitun mereka pada harga pasaran yang berpatutan dengan menyediakan kemudahan terkini dan membantu mereka mencapai pasaran global baharu. Selepas 10 tahun, anak lelakinya Subhi telah kembali ke Palestin selepas mengembara ke seluruh Eropah mempelajari tentang pertanian organik dan amalan perdagangan adil. Di sebalik pertumbuhan syarikat, petani masih menjadi keutamaan kami. Etika perniagaan kami yang adil dan telus membantu mereka mengakses alatan, kemudahan penyimpanan, kepakaran pertanian dan pensijilan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Kami tahu apa yang baik untuk pembingkai juga baik untuk kami, itulah sebabnya kami semua bekerjasama untuk membuat makanan tradisional Palestin yang terbaik.

Pendekatan Kami

Kami amat percaya bahawa petani dan pengeluar kami harus didahulukan, itulah sebabnya kami mewujudkan Perikatan Tanah Subur Palestin yang membawa bersama petani, syarikat dan pengguna. Perikatan memastikan sokongan pertanian berkualiti tinggi berlaku dengan cara yang benar-benar telus untuk menjaga kepentingan petani dan hasil mereka, bermula dari ladang dan berakhir dengan produk siap. Perikatan ini direka untuk meletakkan petani dalam kawalan dan membantu mereka meningkatkan kehidupan mereka. Petani kami teruja dengan pakatan baharu ini dan begitu juga kami. Anda juga boleh menjadi sebahagian daripada pakatan ini dengan membeli produk mereka yang lazat dan sihat.

Visi & Misi

Visi kami memberi tumpuan kepada menyokong sektor pertanian Palestin untuk berkembang dengan membantu mereka menghasilkan dan mengeksport barangan berkualiti tinggi dan unik. Kami mahu petani hidup bermaruah di tanah mereka, mengekalkan landskap bukit, teres dan lembah yang menakjubkan dengan menghormati alam sekitar dan cintakan tanah. Kami komited untuk menyokong amalan hijau dan mesra alam.

Team Alard Malaysia

Pasukan kami adalah penting untuk kejayaan kami, dengan setiap ahli membawa personaliti unik dan kemahiran penting tentang cara kami menyediakan makanan yang lazat ini kepada anda. Kami menganggap pasukan kami sebagai keluarga kami, itulah sebabnya ramai daripada mereka telah bekerja dengan kami sekian lama.

Nazran Abd Mutalib

Director Alard Far East Sdn Bhd

Azri Razali

Senior Marketing Executive

Nurul Fadila

Admin Executive

Muhammad Noor

Graphic Designer